Kitchen - Schoolproject-Uganda

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Kitchen

Projects

2010 Start Keuken project

Bij ons tweede bezoek aan de school in Oeganda in november 2010 komen we tot de conclusie dat er naast het aanleggen van de elektriciteit nog heel veel meer te doen is.
Na veel wikken en wegen besluiten we, in overleg met de hoofdmeester en onze gids Gerald dat een keuken een goede start is. Met een gevulde maag kan je je beter concentreren en dus beter leren. Voor de bouw en de keukenspullen is omgerekend een bedrag van ongeveer 4000 euro nodig. Terug in Nederland zetten we binnen onze kring van familie en vrienden een inzamelactie op touw. We krijgen geweldige reacties en binnen een paar maanden is het benodigde geld bij elkaar.
In de tussentijd heeft Gerald een aannemer gevonden die een keurige offerte maakt en in begin 2011 aan de gang gaat. Via e-mail en af en toe een foto worden we op de hoogte gehouden van de voortgang van het project.
In september 2011 is de keuken een feit, een keurig gebouw waar voor zo’n 70 kinderen gekookt kan worden en waar de voorraden veilig opgeborgen kunnen worden

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu