Donation Eeuwoutschool - Schoolproject-Uganda

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Donation Eeuwoutschool

Latest news


Op een dag in maart 2015 worden we benaderd door leerlingen van de Meester Eeuwoutschool met de vraag of we het leuk zouden vinden als zij onze Stichting Schoolproject Uganda zouden voorstellen als het tweejaarlijkse goede doel op hun school.
Een aangename verrassing, waarvan wij toen nog niet zo goed konden inschatten wat de gevolgen hiervan zouden zijn.

Door het opzetten van allerlei activiteiten gaan de leerlingen van groep 7/8 geld inzamelen voor onze school in Kitwe.
Er worden zelfgemaakte kaarten verkocht, koekjes gebakken en op 10 april wordt er op de school een heuse Oeganda dag georganiseerd. Inclusief een sponsorloop, gezellige spelletjes en de verkoop van Afrikaanse hapjes en drankjes.

Dat de inspanningen zouden leiden tot zo’n opbrengst konden we in het geheel niet inschatten. € 2699,62. Wat een bedrag.

We willen graag de leerlingen van groep 7/8, meester Fred en natuurlijk ook de ouders die deze actie tot een succes gemaakt hebben heel hartelijk bedanken hiervoor.

Mede door deze opbrengst kunnen we starten met de bouw van 4 schoollokalen. De huidige schoollokalen zijn onvoldoende om alle leerlingen les te geven en de bouw van nieuwe lokalen is weer een stap in de goede richting om de leerlingen van de primary School Kitwe te helpen goed onderwijs te volgen.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu